Pozantı Belediyesi’nin kültür hizmetleri yayınlarının beşinci kitabı olan Fotoğraflarla Pozantı-Belemedik Tarihi adlı tarih ve kültür kitabı yöre halkına kazandırıldı.
2009 yılında Pozantılı halk tarafından seçilerek Belediye Başkanı koltuğuna oturan Başkan Mustafa Çay, 10 yıllık belediye başkanlığı çalışma hayatında Medeniyetler Geçidi Pozantı, Milli Mücadelede Pozantı ve Pozantı Kongresi, Pozantı’nın Kurtuluşu ve Şehit Kasım Hoca ve Pozantı Tarihi adında 4 farklı tarih ve kültür kitabını yöre halkına kazandırarak belediye kültür yayınları adı altında hiçbir ücret talep etmeden vatandaşlara dağıttı.
Son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olan, düğün ve doğa fotoğrafçılarının yanı sıra gezginlerinde kamp yaptığı yer haline gelen Belemedik Tabiat Parkı, Belediye Başkanı Mustafa Çay için apayrı bir değere sahip oldu. Tarihe verdiği önemi vatandaşların gözleri önüne seren Başkan Çay, Belemedik’teki Almanlardan kalan kalıntıları ortaya çıkartmak, basın yoluyla onları dünyaya duyurmaya çalışan Belediye Başkanı şimdi de tarihini bilecek gençler yetiştirilmesi için Belemedik’in buram buram tarih kokan kitabını bastırarak kültür yayınları rafında yerini aldırdı.
FOTOĞRAFLARLA POZANTI – BELEMEDİK TARİHİ
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın teşvik ve destekleriyle yöre halkına kazandırılan Fotoğraflarla Pozantı – Belemedik Tarihi adlı kitabı Ahmet Nadir İşisağ kaleme aldı. Uzun süren bir çalışmanın ardından 446 sayfalık tarih dolu bir kitap ortaya çıktı ve baskısı tamamlanarak Pozantı Belediyesine teslim edildi.
Pozantı Belediyesinin kültür hizmetleriyle ilgili ve “Fotoğraflarla Pozantı – Belemedik Tarihi” adlı kitabı hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mustafa Çay şunları söyledi;
“Kültür ve sanat yönünden tarihi geçmişini Pozantılı hemşerilerime ulaştırabilme adına ciddi anlamda çalışmalar yaptık. Adana’mızın çok değerli tarihçi ve yazarlarıyla çıktığımız bu yolculuğumuzda bizim için çok önemli değer taşıyan Belemedik’in “Fotoğraflarla Pozantı – Belemedik Tarihi” isimli kitabını ortaya koyduk. Bu kitabı ortaya çıkaran Belemedik Yaşatma Derneği Başkanı da olan yazar Ahmet Nadir İşisağ hocama teşekkürü borç biliyorum. Bu kitaplar bizim kimliğimiz, bizim geçmişimiz ve geleceğe mirasımız olan kitaplardır. Hiç birisi bir reklam amacı taşımayan tamamen içerisinde tarihi vesika ve belgelerle hem Osmanlı arşivi, hem Türk arşivi hem de Adana’nın değerli kaynaklarından derlenerek bu güne kadar neştedilmiş kitablarında kaynak olarak gösterildiği eserlerdir.
Şuna inanıyoruz ki, Belediye Başkanı yol yapmak, park yapmak yada farklı hizmetler vermek sorumluluğunda olan milli görevleridir. Ama asıl olarak bu kültürle ilgili geçmişi geleceğe taşımak bence vizyonu olmalı ve geleceği olmalıdır. Biz bu inançla ve bu kararlılığımızla yolculuğumuza devam ediyoruz. Pozantı Belediye Başkanı olarak bu uğurda verdiğim emek ve bu uğurda ortaya koyduğumuz ürünler, Pozantı’mı’ın tanıtımına çok ciddi katkılar sunuyor. Her geçen gün turizm anlamında kendi değerimizi bulmaya başladık. Bu kitaplar sayaesinde insanlar Pozantı’yı özümsüyor, Pozantı’yı gözlemlemek istiyor. Çok önemli bir tarihi misyonu yerine getirmenin, onurunu, gururunu ve huzurunu yaşıyorum. Son olarak Medeniyetler Geçidi Pozantı kitabı ve Pozantı’nın Kurtuluşu ve Şehit Kasım Hoca kitabı için Yusuf Delikoca’ya, Pozantı Tarihi Kitabı için Cezmi Yurtsever’e, Milli Mücadelede Pozantı ve Pozantı Kongresi kitabı için Profesör Doktor Cezmi Eraslan, Temuçin Faik Ertan, Kemal Çelik ve Süleyman Hatipoğlu’ne ve son kitabımız Fotoğraflarla Pozantı – Belemedik Tarihi kitabının değerli yazarı Ahmet Nadir İşisağ’a emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum dedi.