CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, eski sanayinin taşınmasından sonra yeni yerlerine taşınan tüm esnafları ziyaret etmişti. Bu sefer de Niğde’nin Ata Sanayinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Milletvekili Gürer’e; CHP Niğde Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, ilçe yöneticileri Bülent Şen, Bayram Yıldırım ve belediye meclis üyesi Erdal Aydoğan eşlik etti.
CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer’e sanayide kiracı olan esnaflar artan kiraları şikayet ederken elektrik ve akaryakıt fiyatındaki artışın da işyerlerinde dengeleri bozduğunu belirterek, “Otomobil, traktör, kamyon, tır kullanılıyorsa arıza halinde sanayi gelir oldu, bakım oldukça azaldı” diyen esnaflar artan yedek parça fiyatları ve de yetkili bakım servislerinde bakım ücretlerinde önemli artışlar nedeniyle vatandaşın aracını bakıma zorunlu olmadıkça getirmediği anlattılar. Ayrıca garanti süresi dolan her türlü aracın bakım hizmetlerinin Ata sanayinde verildiğini anlatarak, “Bakım işçiliğini olabildiğince sınırlı tutuyoruz. Bu durumda kira, elektrik gibi sabit giderler arttıkça bizi sıkıntıya sokuyor” diye konuştular.
KİRACILAR YER İSTİYOR
Sanayi esnafı ekonomik krizde kiraların katladığını, eski sanayi taşınması sürecinde belediye tarafından yeni belirlenen alanda yeni sanayi bölgesi oluştuğunu, buna benzer bir bölge daha oluşturulup kiracı konumda esnafında işyeri sahibi olabilmesi için yetkililerden destek bekledikleri ifade ettiler.
İKİ PARÇA 100 BİN LİRA
Vatandaş araç bakımlarının yanında yedek parça fiyatlarındaki artışa işaret ederek bir parça değişikliği 1980’lerin otomobil fiyatına erdi. Bir partikül filtre yetkili serviste (Volkswagen) 60 bin lira değiştiriliyor. Turbo yanarsa yetkili serviste 50 bin lirayı bulurken özel servis 30 bin liraya bu işlemi yapıyor. Turbo arızası 120 bin km’yi geçen araçlarda rastlanan bir durum .Bu tutar ile otomobil alınırdı. Şimdi ki fiyatlar ile otomobilin yanına varılmıyor” diye konuştular.
CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer yeni sanayi sonrası Ata sanayinde de esnaf ziyaretlerinde sorunları yerinde ilk ağızdan dinlediği belirtti. Gürer, “Çok iyi iş yapan, yetenekli becerikli ustalarımız, iş yerlerinde üst düzey hizmet veriyorlar. Onları zaman zaman ziyaret edip sorunlarını dinliyorum. Ekonomik kriz her kesimi etkiledi. Sanayi de bundan nasibini almış. Artan parça fiyatları yanında zorunlu olmadıkça bakım yaptıranlarda azalma var ancak esnaf, ‘Yarın bugünlerimizi aramazsak ekmeğimizi çıkarıyoruz. Kazancımızı azalttık ki iş yürüsün’ diye konuşup dükkan kapısı açıksa şükrediyor. Ata sanayi yıllara dayalı bir oturmuşluğu olması ve müşterinin usta tercihi ile diğer yerlere göre daha hareketli ama gelir gider dengesinin bozulması çok sayıda ustanın gelirinden fedakarlık etmesine neden olmuş” diye konuştu.