Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Güney Rotary Kulübü ve TRS Turkish Robotics arasında gerçekleştirilen hibe proje kapsamında hazırlanan Teknoloji Otobüsü, Büyükşehir Belediyesi tarafından teslim alındı. Proje kapsamında otobüsü Adana Büyükşehir Belediyesi verdi, iç donanımını ise Rotary ve Türkish Robotics yaptı.
Gençlerin, çocukların bilgiye daha sağlıklı ve hızlı ulaşımı için hayata geçirilmesi planlanan projenin açılış töreni; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, UR 2430. Bölge Guvernörü Serhan Antalyalı, Adana Güney Rotary Kulübü Dönem Başkanı Dr. Fatma Akdoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının katılımı ile gerçekleştirildi. İmza töreninde bilim otobüsünün teknik altyapısını hazırlayan TRS Turkish Robotics Operasyon Direktörü Nur Özdemir de hazır bulundu.
EĞİTİME DESTEK VERMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çağdaş eğitimin önemine vurgu yaharak,”Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, eğitimin doğru değerlendirilmesi halinde bir ülkeyi uygar, müreffeh, gelişmiş bir hale getirebileceğini, aksi halde gelişmemiş, geri kalmış bir ülke ortaya çıkacağını söyler. Biz de eğitimle ilgili bir projeye destek vermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
HİZMET ANLAMINDA DESTEK
Rotarylerle eğitim konusunda çok sık iş birliği yaparak birbirlerine destek olduklarını kaydeden Başkan Zeydan Karalar, “Siyasette amaç millete, vatandaşa hizmet olmalı. Sizlerden bir çok konuda karşılıklı destek gördük. Siyasi destekten bahsetmiyorum, toplumsal konularda hizmet anlamında destek verdiniz teşekkür ederim” diye konuştu.
ÖĞRENCİLER TEKNOLOJİYLE BULUŞACAK
Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen ve hizmete giren teknoloji otobüsünün içi Adana Güney Rotary Kulübü tarafından hibe ve TRS Turkish Robotics tarafından projelendirilen robotik, STEM ve teknolojik imkanlar ile donatıldı. Bu otobüs özellikle kırsal bölgedeki çocuk ve gençlere bilimsel konularda direkt hizmet vermeyi amaçlıyor.
Adana Güney Rotary Kulübü Teknoloji Eğitim Otobüs Projesinde 12 öğrenci ve 3 eğitmenin aynı anda eğitime devam edebilmesi için gerekli tasarım düzenlemeleri yapıldı. Öğrencilerin STEM(Fen- Teknoloji- Mühendislik-Matematik), Maker ( Teknolojik Yaratıcı Uygulamalar), robotik – kodlama eğitimleri için 6 notebook (normalde şartlarda her 2 öğrenciye 1 notebook bir deney seti şeklinde ayarlama yapılmış fakat pandemi nedeni ile 1 notebook + 1 deney seti başına 1 öğrenci yerleştirilecektir), 6 robotik kodlama deney seti, robotik uygulamaları için hazır robot setleri (Programlanabilir robot ve çizgi takip eden robot), tasarım için 3D yazıcı ve 3D Kalem, ileri düzey teknoloji uygulamaları için Sanal Gerçeklik Gözlüğü ve programlanabilir Drone temin edildi. Görsel eğitimler için otobüse projeksiyon makinesi ve perdesi ve TV monte edildi.
Teknoloji Eğitim Otobüsü’nde öğrencilere eğitim verecek olan eğitmenler eğitimden geçirildi. Otobüs içinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine, bilgi ve beceri seviyelerine göre eğitim verilecek.
Kodlama & Robotik Öğrenci Kazanımları
- Algoritmik düşünme becerisi,
- Problem çözme becerisi,
- Yaratıcı düşünme becerisi,
- Olaylar arasındaki ilişkileri görebilme,
- Aritmetik ve okuryazarlık beceri gelişimi,
- Neden sonuç ilişkisi kurma becerisi,
- Gerçek yaşam ile edinilen kazanımlar arasında bağlantı kurabilme.