Mimarlık Fakültesi Öğrencileri Mesleklerinin Duayenleriyle Buluştu | Yeni Bizim Adana Gazetesi Web SitesiYeni Bizim Adana Gazetesi Web Sitesi

SON DAKİKA

Mimarlık Fakültesi Öğrencileri Mesleklerinin Duayenleriyle Buluştu

Bu haber 16 Mayıs 2022 - 11:12 'de eklendi ve 212 views kez görüntülendi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından gerçekleştirilen söyleşilerin konuğu “GAD Architecture & Academy” kurucusu Mimar Gökhan Avcıoğlu ve Mimari proje yarışmalarında kazandığı başarılarla tanınan Plug Ofis kurucusu Mimar Büşra Al oldu.

Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen söyleşilerde “GAD Architecture & Academy” kurucusu mimar Gökhan Avcıoğlu “Mimarlık ve Teknolojide Kültürel Gelecek”, Plug Ofis kurucusu Mimar Büşra Al da “Kente Eklemlenme: Boşluğun Üretimi” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Mimarlık ve Teknolojide Kültürel Gelecek

En güzel yapıların, zamansız yapıların yorumlanması ile ortaya çıktığını ifade eden mimar Avcıoğlu, Esma Sultan, Borusan Müzik Merkezi ve Divan Kuruçeşme projesi örneklerinde olduğu gibi geçmişe ait izleri, strüktürü koruyarak eskinin potansiyellerini değerlendirdiğini ifade etti. Söyleşide ayrıca Gökhan Avcıoğlu’nun henüz yeni yayınlanan “Less or More” adlı kitabına dair içeriği ve kitapta yer alan proje detaylarını paylaşması katılımcıların ilgisini çekti.

Kente Eklemlenme: Boşluğun Üretimi

Mimari proje yarışmalarında kazandığı başarılarla tanınan Plug Ofis kurucusu Y. Mimar Büşra AL’ın “Kente Eklemlenme: Boşluğun Üretimi” başlıklı söyleşisinde Sucuzade Mahallesi Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması’nda kendisine birincilik ödülünü getiren tasarıma ait tüm süreçleri katılımcılarla paylaştı.

Filozof Spinoza vurgusuyla kenti ‘farklı zaman dilimlerinde birbiri üzerine eklemlenen bir çokluk durumu, bir beden’ olarak yorumlayan mimar, bu tasarımda mevcut yere naif bir dokunuş yaptığını belirtti. Kent dokusu ölçeğinin ve ada izlerinin korunarak yere ait olma kavramını odağına alan proje aynı zamanda, uygulanabilirlik bağlamında da uluslararası ödüle layık görüldü.

Etkinliğin son kısmında Mimarlık Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Tolga Uzun’un koordinatörlüğünde eskiz çalışması gerçekleştirilerek, kent meydanı ve çeper yapıları öğrenciler tarafından eskizlendi.