KORKUT: MESLEKTAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ | Yeni Bizim Adana Gazetesi Web SitesiYeni Bizim Adana Gazetesi Web Sitesi

SON DAKİKA

KORKUT: MESLEKTAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Bu haber 11 Mart 2021 - 10:37 'de eklendi ve 267 views kez görüntülendi.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Başkanı Feyzullah Korkut, İmamoğlu ilçesindeki iş yerinde saldırıya uğrayan ziraat mühendisi Mustafa Tümer’i darbeden şüphelilerin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Korkut, tarımın öneminin arttığı bir dönemde, üreticilere hizmet veren ziraat mühendislerinin sürdürülebilir üretim zincirinin en önemli halkası olduğunu söyledi.

İmamoğlu ilçesinde saldırıya uğrayan meslektaşlarının iş yeri önünde bir araya gelen ziraat mühendisleri adına konuşan Şube Başkanı Feyzullah Korkut, İcra aşamasında olan, alacağını tahsil etmekten başka bir amacı olmayan, meslektaşları Mustafa Tümer’in, iş yerinde borçlu ve yakınları tarafından darp edildiğini belirtti.

“TÜM OLUMSUZLUKLARDAN ETKİLENEN BİR MESLEK GRUBUYUZ”

Saldırının kabul edilemez olduğunu belirten Korkut şöyle konuştu:

“Bizler tarım sektöründe çalışan mühendisler olmakla beraber, aynı zamanda vergisini veren, belli yönetmelikler dahilinde ticaret yapan esnaflarız. Ülkenin bulunduğu ekonomik ve yönetimsel sıkıntılardan kaynaklı, tüm olumsuzluklardan etkilenen bir meslek grubuyuz. Tarımın gelişmesi, tarımsal üretimin artırılması amacıyla emeğimizi ve bilgi birikimimizi ortaya koyarak, kovid 19 sürecinde dahi işimizi aksatmadan yürüten, ülkesine hizmet eden, ziraat mühendisleriyiz.”

KARADEMİR: SALDIRIYI, CAMİAMIZA YAPILMIŞ KABUL EDİYORUZ

Şube Başkanı Feyzullah Korkut’tan sonra söz alan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Onur Kurulu Üyesi Semih Karademir de ziraat mühendisini darp eden kişinin bir üretici olduğunu bununda camialarında büyük üzüntüye neden olduğunu dile getirdi.

Son dönemde kazanamayan üreticinin zirai ilaç bayine ve mazot aldığı petrol istasyonuna borçlarını ödeyemez hale geldiğini söyleyen Karademir şöyle devam etti:

“Üretici yerinde tutularak üretimin devamı için desteklenmelidir. Ancak son dönemde bunun yerine ithalata ağırlık verilmektedir. Her ithalat bir sonraki aşamada daha yüksek maliyet anlamına gelmektedir.  Sonuç olarak gelinen noktada daha çok ithalat ve yurtdışına ödenen para, artan maliyetler, daha az üretim, mevcut üretimde daha çok dışa bağlılık, para kazanamayan üretici, gıdaya her geçen gün daha zor ve pahalı ulaşan tüketici oluşmuştur.

Ziraat mühendisleri camiası büyük bir ailedir. Meslektaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı, camiamıza yapılmış kabul ediyor ve cezalandırılması için olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.”