KMO Güney Şube Dayanışma Yemeği | Yeni Bizim Adana Gazetesi Web SitesiYeni Bizim Adana Gazetesi Web Sitesi

SON DAKİKA

KMO Güney Şube Dayanışma Yemeği

Bu haber 23 Aralık 2019 - 11:34 'de eklendi ve 535 views kez görüntülendi.

 

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Güney Şubesi Mesleki Dayanışma Gecesi düzenledi. Üyelerin, il/İlçe temsilcilerinin, belediye başkanları ve sektör temsilcileriyle bir araya gelip, tanışma ve kaynaşma sağlamak, iş stresinden bir nebze uzaklaşmak amacıyla Sheraton Grand Adana Hotel’de düzenlenen TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Güney Şubesi Mesleki Dayanışma Gecesi’nde ayrıca üyelere de plaket verildi.

Katılımın yoğun olduğu geceye Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, CHP Adana milletvekili Ayhan Barut, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Güney Şubesi il/ilçe temsilcileri, üyeler ve çok sayıda iş dünyasından insanlar katıldı.

TÜRKMEN: SIKINTILI BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ

Düzenlenen gecede açılış konuşması yapan TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Güney Şubesi Başkanı Ümit Türkmen, TMMOB’un kuruluş aşamasından ve Kimya Mühendisleri Odası’nın tarihçesinden bahsetti. Ülkede sıkıntılı bir sürecin yaşandığını dile getiren Türkmen, her meslekte olduğu gibi Kimya Mühendislerinin de sıkıntılı günler geçirdiğini vurgulayarak,  stresli bir yılın ardından yeni bir yıla girerken tüm sıkıntıların geçmesini diledi.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ise konuşmasında şunları kaydetti:

MESLEĞİMİZ SIRADANLAŞTI

“Odamızın bu dayanışma gecesinde birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yıllar önce oda temsilciliği yaparak başladığım bu çatı altındaki görevimi şimdi bir konuk olarak sürdürüyorum. Bizim dönemimizde kimya oldukça önemliydi. Ancak geçen süreç içerisinde Türkiye’de üretimin devre dışı bırakılması, özellikle 1980 sonrasında tüketimin adeta kutsanması sonrasında mesleğimiz biraz sıradanlaştı.

Kimya Mühendisleri Odası ilk kurulan odalardan biriydi ve en önemli odalardan biriydi, çünkü kimya çok önemli bir konuydu. Ancak geldiğimiz noktada şunu bilmemiz gerekiyor, Türkiye yeniden üretime dönme noktasında bir karar aldı, gözüküyor. Yaşamın her noktasında artık tüketiminde devre dışı bırakıldığı, tüketimin bu ülkeye çok zarar verdiği gözlenmektedir.

HEPİNİZE ÇOK FAZLA GÖREV DÜŞMEKTEDİR

Dolayısıyla artık üreteceğiz ve üretme noktasında içinde bulunduğumuz ekonomik durumu da bir anlamda çözebilmek için katma değeri yüksek ürünler elde etmemiz lazım. Bu ürünlerin en önemlilerden bir tanesi mutlak suretle kimya sanayide olacaktır. Dolayısıyla önümüzdeki süreç kimya mühendislerinin daha çok devreye gireceği, kimyacıların daha çok üretime katkıda bulunacağı dönem olacaktır. Hepinize bu nedenle çok fazla göreve düşmektedir”

ÜLKENİN ÜRETİME İHTİYACI VAR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ülkenin geldiği noktanın oldukça üzücü olduğunu vurguladı. Karalar konuşmasında şunları kaydetti:

“Ülkenin geldiği nokta çok üzücüdür. Ülkeyi idare edenler de ülkenin üretime ihtiyacı olduğunu söylemeye başladılar. Ama bunlar umarım söylemde kalmaz. Mühendislerin iki ciddi sıkıntısı var, birincisi okullar çok gereksiz mezun veriyor ve dolayısıyla öğretmeni olmayan üniversiteler açıldı. Niteliksiz mühendisler yetişmeye başladı. İkincisi bu mezun ettiğimiz mühendislerin iş alanları yok. Yani terse çalışıyor. Türkiye’de, olağanüstü beyin iş gücünden istifade edemeyen insanlar ordusu dolmaya başladı.

 

ÜLKENİN GİDİŞATINI DEĞİŞTİREN BİRER NESİL OLACAĞIZ

Maliye bakanı yüzde bir büyüdük diyor, bana göre büyüme değil küçülme var ama rakamlarla oynayıp, yüzde bir büyümeyi övünerek söylüyor. Oysa Türkiye’nin gerçekten muasır medeniyete kavuşması için ortalama her yıl altı buçuk büyümesi gerekir. İnşallah bu ülkenin kaderine nokta koyan, gidişatı değiştiren birer nesil olacağız. Olmak durumundayız, olmak zorundayız”

Konuşmaların ardından üyelere plaket dağılımı gerçekleşti.

ADANA

ÖZEL HABER- PINAR AYTEKİN