Gürer: “Futbol dışındaki spor dalları da güçlendirilmeli” | Yeni Bizim Adana Gazetesi Web SitesiYeni Bizim Adana Gazetesi Web Sitesi

SON DAKİKA
AdanasporAkhisar BelediyesporAlanyasporAntalyasporBeşiktaşBursasporÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGaziantepsporGençlerbirliğiİstanbul BaşakşehirKardemir KarabüksporKasımpaşaKayserisporKonyasporOsmanlı SporTrabzonspor

Gürer: “Futbol dışındaki spor dalları da güçlendirilmeli”

Bu haber 23 Haziran 2019 - 14:35 'de eklendi ve 205 views kez görüntülendi.

(CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, “Ülkemizde futbol sevilen ve en yaygın olan spor türüdür. Ancak futbolda da özellikle de milli futbol takımımızda son yıllarda elde ettiğimiz başarısızlıklar ortadadır. Bu bağlamda çözüm ve başarı odaklı düzenlemeler 2019 yılı için planlanmakta mıdır? Futbol dışında da çok sayıda spor dalları olmasına rağmen (basketbol voleybol, hentbol, tenis, buz pateni, tekvando, atıcılık gibi) neden yeterli ilgiyi görmemektedir? Bakanlıkça bu spor dallarının da toplum tarafından daha çok benimsenmesi ve daha çok gündeme gelmesi için çalışma yapılması düşünülmekte midir? TRT bu anlamda önemli bir görev üstlenmelidir. Çünkü toplumun her kesiminden alınan vergilerle yayın yaptığına göre her kesimin spor anlayışının TRT ekranlarında yansıtılması gerekmektedir. TRT ve TRT Spor yönetimlerinin; diğer spor dallarının da benimsenmesi adına gereğini yaptığını düşünüyor musunuz? Örneğin: 2018 yılında TRT ve TRT Spor ekranlarında futbol ve diğer spor dallarının yayın süreleri kaçar dakikadır?” şeklindeki sorularını yöneltti.

 

Sporun yaygınlaştırılması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2018 yılında, illerde spor altyapısının oluşturulması için Anadolu Yıldızlar Ligi projesi düzenlendiğini bildiren Bakan Kasapoğlu, “15 branşta 18.526 sporcuya ulaşılmıştır. Okul Sporları müsabakaları faaliyeti ile gençlerimizin farklı spor dalları ile ilgilenmesini sağlamak, sporun bedensel, ruhsal, zihinsel ve sosyal gelişim üzerinde olumlu etkilerini anlatmak amacıyla gerekli alt yapı ve fiziki ortam hazırlanmıştır. Bu kapsamda, 39 branşta2.225.946 sporcunun katılımıyla müsabakalar gerçekleştirilmiştir” dedi.

 

Üniversiteli gençlerin spora teşvik edilmesi amacıyla gerçekleştirilen Ünilig faaliyetlerinin 12 branşta 133 üniversite ve 8.406 sporcunun katılımıyla yapıldığını söyleyen Bakan Kasapoğlu, “Yetenekli sporcuların seçilmesi ve bilimsel yöntemlerle yetiştirilmesi amacıyla kurulan Sporcu Eğitim Merkezlerimizde 34 il, 37 merkez ve 14 branşta 1.547 sporcuya eğitim verilmiştir. Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezlerimizde ise 22 il ve 20 branşta 1.050 sporcuya hizmet verilmiştir. Ayrıca, Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan İşbirliği Protokolü kapsamında Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’ne başlanmış ve ülke genelinde gerçekleştirilen ölçümlerle 1.200.000 öğrenciye ulaşılmıştır” dedi.

 

Önergede yer alan diğer hususlarla ilgili olarak ise özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe sahip özerk bir kuruluş olan Türkiye Futbol Federasyonundan alınan bilgilere yer verilirken, milli takımın başarısızlığının değerlendirmesinin herhangi bir somut veriye dayandırılmadığı ifade edildi.

 

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Kadir Kardaş’ın imzasıyla gelen cevapta, bundan önce en son 2008 yılında Avrupa Futbol Şampiyonasında yarı final oynayan A Milli Futbol takımımızın 2016 yılında Fransa’da gerçekleştirilen Avrupa Futbol Şampiyonasında ilk 24’e girmeyi başardığını söyleyen Kadir Kardaş, “Sadece milli takımlar değil, genel olarak futbolun gelişimi ile ilgili çalışmalar Türkiye Futbol Federasyonu tarafından planlanmaktadır” dedi.

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, verilen eğitim ve çalışmaların sonuca yansımasının önemli olduğunu söyledi. Futbol, basketbol ve atletizm başta olmak üzere, çeşitli spor dallarında olup alt yapıda yetişen ülke çocukları için destek sağlanması gerektiğini ifade eden Gürer, “TC vatandaşı yapılarak sportif başarı elde edenler kadar alt yapıdan gelen ülke gençleri ile şampiyonluklara ulaşmadan başarıdan söz edilemez. Eğer Profosyonel Liğte, takımın tamamı yabancı uyruklu oyuncu ise 80 milyon nüfuslu ülkenin sporu yönetenleri şapkalarını önüne koyup düşünmelidir. Okul sporlarının geliştirilmesi ve desteklenmesi de şarttır. Rakamlar değil sonuçlar başarıyı gösterecektir “ dedi..

PUAN DURUMU
Süper Lig
# TAKIMLAR O AV P
PTT 1.Lig
# TAKIMLAR O AV P
LİG FİKSTÜRÜ
Süper Lig
PTT 1.Lig