Güçlü bir Türkiye, üreten bir Türkiye istiyoruz | Yeni Bizim Adana Gazetesi Web SitesiYeni Bizim Adana Gazetesi Web Sitesi

SON DAKİKA

Güçlü bir Türkiye, üreten bir Türkiye istiyoruz

Bu haber 02 Aralık 2019 - 15:47 'de eklendi ve 125 views kez görüntülendi.

İYİ Parti, çiftçilerin sorunlarını dinlemek ve tarım politikalarını anlatmak için panel düzenledi.Panel kapsamında, dünyada modern tarımın geldiği nokta ve tarımdaki gelişme çizgisi ile Türk tarımının mevcut fotoğrafı, tarım kesiminin profili ve tarımda yeni hedefler masaya yatırıldı. Ziraat odaları, üretici birlikleri, kooperatifler, ticaret borsası ve üniversitelerden ilgililerin katıldığı panelde, sektör temsilcilerinden sorunlarının çözümüne yönelik düşüncelerde ele alındı.

‘Güçlü Türkiye buluşmaları’ etkinliği kapsamında “Tarımda Türkiye’nin yönü” konu başlıklı panel Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in rahatsızlığı nedeniyle katılmadığı panelin açılış konuşmasını yapan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, “ Tarımın başkenti Adana’da bulunmaktan onur duyuyorum. Adana bir zamanlar sanayisiyle, tarımıyla, tekstiliyle zengin bir kent olarak anılmıştır. Adana Türkiye’nin omurgası gibiydi. Çukurova denilince ana unsurdu. Gerçekten güzel bir Türkiye’dir Çukurova. Ama şimdi o güçlü kentimiz Adana bilinen yerde değildir. İşte bu nedenle tarımın başkenti Adana’da tarımı konuşmak için geldik” diye konuştu.İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bizi de zenginleştiren bir Adana ile kucaklaştık, biz zengin bir Türkiye istiyoruz, zenginleşen bir Türkiye istiyoruz. Güçlü bir Türkiye, üreten bir Türkiye, ekonomiden, edebiyata, sanattan, bilgiye kadar üreten bir Türkiye istiyoruz. Bu Türkiye’de siyasete ve devlete düşen üretim gücünü önünü açmaktır ve buna bir ufuk çizmektir. Üretim gücüne, üreticisine, çiftçisine, sanayicisine, edebiyatçısına, akademisyenine, araştırmacısına cesaret veren bir devlet, bir siyaset hedefimiz vardır. Devletin ve siyasetin görevi de, temel olarak toplumsal üretime ekonomiden, sanata, sanattan, edebiyata, edebiyattan, bilgiye kadar bütün bu aktörlerin önünü açmak ve cesaret vermektir, başka bir şeyde değildir. Etkin devletler, bu türlü devletlerdir ve Türkiye’de siyasetin görevi de birinci derecede bu olduğunu düşünüyoruz. Biz, sadece ortadaki çürük domatesleri göstermekle uğraşan bir siyasal harekat değiliz, kendi ürünlerimizi de sahnelemek için ortaya çıkan bir siyasal hareketiz. Böyle yapıyoruz, yürüyüşümüzde de böyleyiz, parlamentoda da böyleyiz, doğru bulduklarımıza hiç çekinmeden ve bakmadan evet diyen, yanlış bulduklarımıza da hayır diyen bir siyasi hareketiz.

Güçlü Türkiye buluşmaları maratonunu başlattık

Milletin önünü açmada cesaretlendirmede onlarla beraber yürümek isteyen siyasal hareket bizim çerçevemizdir. Zengin ve güçlü bir Türkiye için tabi ki bu sorunları konuşmamız lazım. Sorunları konuşmamız lazım, sorunlarımızı konuşursak çözebiliyoruz, konularımızı konuşursak gelişebiliyoruz. Evimizde, ailemizde sorunlarla karşılaşabiliyoruz, eğer konuşmazsak onlar büyüyor, büyüyor ve sonra bizi bitap düşürüyor, Türkiye’nin temel sorunu bu. 2011’lerden itibaren Suriye’yi konuşan bir Türkiye olsaydı Suriye gibi bir sorunumuz olmazdı. Ekonomiyi konuşan, çiftçiyi konuşan sanayiyi konuşan ve gündeme taşıyan ve gerçek olarak muhataplarıyla görüşen, konuşan ve çözümler üretme arayışı olan bir Türkiye arzu ediyoruz, o nedenle de bugün Adana’dayız.

Biz güçlü Türkiye buluşmaları maratonu için yollardayız, bütün sorunlarımızı, bütün konularımızı Türkiye ve insanımızla paylaşmak için yollardayız. Bugün bunu 01 Adana’yla ilkini başlatıyoruz. Bugün 30 Kasım, Adana’da Tarımda Türkiye’nin yönünü konuşuyoruz, 16 Ocak’ta Ankara’da enerjiyi konuşacağız, 24 Ocak’ta İstanbul’da Kaliteli Büyümeyi konuşacağız, 7 Şubat’ta Bursa’da Otomotivde Türkiye’nin yönünü konuşacağız, 20 Şubat’ta Antalya’da Turizmi konuşacağız, 5 Mart’ta Trabzon’da Bölgesel Kalkınma ve Lojistiği konuşacağız, 21 Mart’ta Tekirdağ’da yine tarımı konuşacağız, 10 Nisan’da Erzurum’da Hayvancılığı konuşacağız, 25 Nisan’da Konya’da Sanayi, Teknoloji ve Makinayı konuşacağız. Mayıs ayında Van’da Bölgesel Kalkınma ve Lojistiği konuşacağız. Tüm Türkiye’de bütün sorunları konuşmak için yola çıkacağız ve bu sorunları konuşarak bir çözüme kavuşturacağız. ” Kurultaya ayrıca, 21. Dönem Afyon Milletvekili,Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Prof. Dr. Abdulkadir Akcan, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Adana Çiftçiler Birliği Genel Sekreteri Oana Çorat ve İyi Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli’ de konuşmacı olarak katıldı