Adana Diş Hekimleri Odasının tek listeyle gidilen Genel Kurul ve seçimleri sonucu mevcut Başkan Dt. Fatih Güler yeniden seçildi.
Divan başkanlığını Dr. Dt. İzzettin Çamurdan’ın yaptığı genel kurul ve seçimler sonrası kullanılan 189 oyun 158’ini alan Başkan Dt. Fatih Güler ve listesindeki isimler Dr. Dt. Hasan Boğa, Dr. Dt. Metin Ersoy, Dr. Dt. Oğuzhan Ünal, Dt. Nevin Kilecioğlu, Dt. Süleyman Dilek,
Dt. Mustafa Kalat, Dt. Alp Kağan Serin ile Prof. Dr. Muharrem Cem Doğan önümüzdeki günlerde mazbatalarını alıp görevlerini sürdürecekler.
PANDEMİDE YAŞAMINI YİTİREN SAĞLIK ÇALIŞANLARI ŞEHİT SAYILSIN
Pandemi ortamında bir genel kurul yaptıklarını, Covid-19 pandemisiyle mücadelede hayatını kaybeden dört diş hekimi ile tüm sağlık çalışanlarını rahmetle andığını belirterek konuşmasına başlayan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Bu mücadelede hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılmasını talep etmiştik. Bakanlık bu tavra yakın olduklarını açıkladı fakat henüz bir gelişme yok. Yaşamını bu uğurda yitiren sağlık çalışanının ailelerinin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”
UMARIM ÇOKLU BARO, ANAYASA MAHKEMESİ’NCE İPTAL EDİLİR
Çoklu baro yasasının TBMM’den geçtiğini de hatırlatan Başkan Dt. Güler, “Biz çoklu baroya başından beri karşı çıktık ancak Cumhurbaşkanlığınca onandı. Çoklu baro, çoklu oda demektir. Çoklu oda insanların ayrışması demektir. Bizler bölünmek istemiyoruz. Birlikte yaşamak hoş görüyü getirir. Sevgiyi getirir. Umarım çoklu baro, Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilir. İptal teklifini verenleri destekliyoruz.”
ADANA’DA 65 YAŞ ÜSTÜ 90 BİN İNSANIN YARISINDA HİÇ DİŞ YOK
Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre 7 – 15 yaş arası çocukların birinci sırada hastalık sebebiyle hekime ağız diş hastalıklarından başvurduğunu, ardından enfeksiyon, göz ve cilt hastalıklarının geldiğine dikkat çeken Başkan Güler, “Adana’da hastanelere yüzde yedi civarında ağız diş hastalıkları şikayetleri gelmektedir. Bu da yılda 70 bin çocuk demektir. Biz özelde çalışan 500’ün üzerinde diş hekimiyiz. Bu sayıyı böldüğümüzde her yıl hekim başına 120 çocuk düşmektedir. Her diş hekimi her ay en az on çocuğa ağız diş sağlığı hizmeti vermelidir. Bu sebeple bizler yıllardır 0-18 yaş arası hizmet alımı özelden yapılmalıdır diyoruz. Koruyucu hekimlik yapılmadığı için ağız sağlığı yerinde olmayan insan sayısı çoğalmaktadır. 65 yaş üstü insan nüfusumuz yüzde dokuz civarında olmasına rağmen yaklaşık doksan bin insanın yarısında total dişsizlik hakim. Yani ağızlarında hiç diş yok. Bakanlık bu duruma bir an önce çözüm bulmak zorundadır.” diye konuştu.