DAİRE BAŞKANI İLYAS KIRAN’DAN ZMO’YA ZİYARET | Yeni Bizim Adana Gazetesi Web SitesiYeni Bizim Adana Gazetesi Web Sitesi

SON DAKİKA

DAİRE BAŞKANI İLYAS KIRAN’DAN ZMO’YA ZİYARET

Bu haber 24 Şubat 2020 - 11:51 'de eklendi ve 147 views kez görüntülendi.

TMMOB’a bağlı Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Başkanı Feyzullah Korkut ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret eden Adana Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanı İlyas Kıran,  kentteki yeşil alanların korunması ve geliştirilmesi ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Park Bahçeler Daire Başkanı İlyas Kıran, kentin büyümesi ve nüfusun artışına orantılı olarak kentin yeşil alanlarını arttırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını, bunun yanı sıra mevcut alanların bakımlarının aksatılmadan devam ettiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Yetki alanımıza giren tüm bölgelerde eş zamanlı olarak kış ayı boyunca ağaçlardaki bakım ve budama çalışmaları da devam ediyor. Ağaçların daha sağlıklı gelişebilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmalarda, önce bölge genelindeki ağaçların türlerine göre budama zamanları tespit ediliyor, oluşturulan program dahilinde budamalar yapılıyor.

Budama ile bitkiler daha sağlıklı, daha uzun ömürlü ve uzun süre genç kalırlar. Yapılan budama doğru yapılırsa ağaca faydalı olur. Aksi takdirde bilinçsizce budanan her bitki, zarar görür. Yanlış kesilen her dal, ağacın dengesinin bozulmasına, şeklinin değişmesine sebep olacak, zararlılara karşı direncini azaltacaktır.”

SÜRDÜRÜLEBİLİR VE BAĞLANTILI KENTSEL YEŞİL ALAN

ZMO Adana Şube Başkanı Feyzullah Korkut ise hızlı nüfus artışı, göç ve plansız kentleşmenin yaşam kalitesinin düşmesine neden olduğunu belirtti. Korkut şöyle konuştu:

”Yeşil alan tipleri, içerikleri, aktivite şekilleri ve alansal büyüklükleri; hizmet edilen nüfus yoğunluğu, yerleşim özellikleri, bitki örtüsü, iklimsel koşulları, kentlerin fiziksel özelliklerine göre ülkeden ülkeye hatta kentten kente farklılıklar göstermektedir. Gelişmiş ülkelerde açık ve yeşil alanların nitelik ve nicelikleri, medeniyetin ve yaşam kalitesinin bir göstergesi olarak kabul edilmektedir. Kentsel yaşam kalitesi, çevresel kaliteyi yükseltmeye yönelik, bireylerin yaşadığı çevreden hoşnutluğunu direkt olarak arttırmaktadır. Kentsel yeşil alanların salt mevcudiyetinin ötesinde, yeşil alanların kent genelinde adil ve fonksiyonel bir dağılım sergilemeleri önem taşımaktadır. Bu bağlamda, sürdürülebilir ve bağlantılı kentsel yeşil alan sistemlerine yönelik peyzaj planlama çalışmalarına ihtiyaç duyulmaktadır.”