Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun YÖK Eğitim Desteği kapsamında düzenlediği “2. Sanayiye Uygulanabilir Öğrenci Projeleri Yarışması” ödülleri; COVİD-19 salgını gölgesinde sahipleriyle buluştu.
AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetimi, 2. Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Yarışması ve Kariyer Günü Etkinliğini, dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgını nedeniyle erteleyerek öğrencilerin çabalarını, heyecanlarını ve sağlıklarını göz ardı etmemek adına ödül töreni yapılmadan sonuçları açıklama kararı alarak ödülleri sahiplerine ulaştırdı.
Ödül Töreni Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Yapıldı
Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ve bu yıl da ikincisi düzenlenen proje yarışması ile sanayici ve öğrencilerin buluşmasını amaçlayan AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetimi bu sayede öğrencilerin pratik düşünme yetenekleri ve uygulamaya aktarımları gelişerek, farklı ve özgün düşünebilen, çözüm odaklı olan bireyler olmalarına katkıda bulunmayı amaçladıklarını açıkladı. ÇÜ AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ve gelenekselleşen yarışmanın ödülleri Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) tarafından karşılanırken, AOSB Seyhan Salonunda düzenlenen ödül töreninde Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen sosyal mesafe kurallarına uygun olarak ödüller sahiplerine teslim edildi.
“İnsanlar Hayalleri İle Hayata Başlarlar, Hayallerine Ulaştıkça Mutlu Olurlar”
Dereceye girenlerin açıklandığı törende konuşan AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar geçtiğimiz yıl da düzenlenen yarışmada derece alan öğrencilerin TÜBİTAK yarışmasında bölge derecesi alarak başarıya imza attığını ifade ederek bu yılda dereceye giren öğrencilerin aynı şekilde başarılı dereceler almasını temenni ettiklerini söyledi. Akpınar öğrencilere seslenerek, “Hayatınız boyunca bir proje üretme ve girişimci ruhunuzu geliştirdiğiniz sürece aranızdan çok başarılı bireyler çıkacak. İnsanlar hayalleri ile hayata başlarlar, hayallerine ulaştıkça mutlu olurlar, mutlu insanlar mutlu bireyler doğru toplumu oluşmasını sağlar.” şeklinde konuştu.
100 Proje Başvurusu Yapıldı
AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan ise “Bu yıl ikincisi düzenlenen ve üniversitemizde ön lisans düzeyinde bir ilk olan Sanayiye Uygulanabilir Proje Yarışmasının geçtiğimiz yıl yapılan yarışmada ilk üçe giren projelerde öğrenciler iyileştirmeler yaparak TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarına başvurmuşlardır. Yarışma sonucunda geçen sene birinci seçilen proje TÜBİTAK Bölge Yarışmasında bölge ikincisi olmuştur. Bu yıl yine öğrencilerimizden bazıları TÜBİTAK 2242’ye başvuru yapmışlar ve mansiyon ödülü kazanan projemiz bölgesel yarışmaya katılmaya hak kazanmıştır” dedi. Prof. Dr. Bozdoğan her bir öğrencinin kendi yeteneğini ortaya koyduğu yarışmaya toplam 100 proje başvurusu yapıldığını ifade ederek bunlardan 31’inin İyi Fikir kategorisinde ve diğer 69’unun ise Sanayiye Uygulanabilir Proje kategorisinde yarıştığını söyledi. Proje yarışmasına katılan tüm öğrencilerin projelerinde kullanmış oldukları materyaller YÖK Eğitim Desteği ile karşıladıklarını belirten Prof. Dr. Bozdoğan konuşmasına şöyle devam etti;
“Bu süreçte Yüksekokulumuzu destekleyen başta Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı olmak üzere Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’a, Adana Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Adana Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ersin Akpınar’a şükranlarımızı sunarız. Öğrencilerimizin başarılı projelerini incelemek üzere değerli vakitlerini ayıran Arif Şener’e, Neriman İçer’e, Fırat Hatipoğlu’na, Arben Yabalı’ya, Hakkı Mert Dağsuyu’na, Ali İsimtekin’e, Banu Tanrıkulu’na, Mehmet Ali Yılmaz’a, Serdal Gündüzhan’a, Kübra Yılmaz’a, Fatih Kaplan’a, Esra Özden’e ve Ayşecan Urlu’ya en içten teşekkürlerimizi sunarız. Ayrıca Yüksekokulumuzun tüm öğretim elemanlarına ve Yüksekokulumuz çalışanlarına verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. ”
Dereceye Giren Projelere Para Ödülü Verildi
Engel-siz yaşam ve gelecek projesiyle Yakup Yiğit yarışmanın birincisi olarak 5000 TL, Engel olmayalım isimli proje ile Ali Muhammed Aksoy, Doğukan Arıcı, Muhammed Yalman, Feyzullah Yücel Topcu yarışmanın ikincisi olurken 3000 TL, Sexer machinery isimli proje ile Meriç Nayır, Muhammed Veli Ekinci yarışmanın üçüncüsü olarak 2000 TL, Ekolojik fide viyolleri isimli proje ile Gülsüm Süren, Fatma Çalım mansiyon ödülünün sahibi olarak 1000 TL para ödülü kazandı. İyi Fikir birincisi ise Fabrika doğal afet koruma paketi isimli projeyle Muhammet Emre Doğru 1250 TL, Drawing robot isimli proje ile Burak Yılmaz, Mehmet Ali Kılınç, Asaf Eren Ekici ikinci olarak 1000 TL, en iyi fikir üçüncüsü ise Güneş takip sistemi isimli projeyle Ahmet Karadeniz 750TL para ödülü kazandı.