ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden bir ilk | Yeni Bizim Adana Gazetesi Web SitesiYeni Bizim Adana Gazetesi Web Sitesi

SON DAKİKA

ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden bir ilk

Bu haber 14 Aralık 2020 - 10:47 'de eklendi ve 184 views kez görüntülendi.

Alanında uzman bilim insanları tarafından çeşitli konularda uygulamalı eğitim kursları vererek araştırıcıların laboratuvarlarla buluşmasını sağlayan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, bugüne kadar 32 etkinlik düzenleyerek, bu etkinliklere Covid-19 pandemisi nedeniyle çevrimiçi kurs yaparak bir yenisini daha eklemiş oldu.

3 gün süren “Bitkilerde Moleküler Markır, Gen Ekspresyonu ve Yeni Nesil Dizileme Teknolojileri Eğitimi” isimli eğitime kamu ve özel sektör ile lisansüstü öğrencilerin ilgisi büyüktü.

Kurs 3 Gün Sürdü

Her biri konularında uzman olan Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar, Siirt Üniversitesi’nden Doç. Dr. Behçet İnal, Erciyes Üniversitesi’nden Doç. Dr. Özhan Şimşek ve Siirt Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Harun Bektaş’ın eğitimci olarak sunumları eğitim programı gerçekleştirildi.

Kurs, Türkiye’nin farklı illerinden bu konuda çalışan araştırmacı ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Kursa 19 farklı üniversite, Tarım ve Orman Bakanlığının 6 farklı Araştırma Enstitüsü ve 3 özel sektörden 64 kursiyer katıldı. Üç gün boyunca online olarak süren kurs 9 oturum yapılarak tamamlandı.

Prof. Dr. Kaçar: “BAP Kaynaklı Çok Sayıda Proje Yürütülüyor”

ÇÜ Biyoteknoloji Merkezi Müdürü, Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar açılış konuşmasında ‘Kursun açılışında bizlerle birlikte olacağınız ve açılış konuşması yaparak bizleri onurlandıracağınız için çok mutluyuz.’ diyerek Çukurova Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Meryem Tuncel’e teşekkürlerini iletti.

Biyoteknoloji Merkezi’nin araştırma faaliyetleri yanında her yıl biyoteknolojinin farklı alanlarında ulusal ve uluslararası etkinlikler ve kurslar organize ettiğini söyleyen Prof. Dr. Kaçar, merkezde halen TÜBİTAK 1001, TÜBİTAK TEYDEB, PRİMA, Tarım ve Orman Bakanlığı, Üniversitelerin Bilimsel Araştırma Projeleri kaynaklı çok sayıda projenin yürütüldüğünü bildirdi. Prof. Dr. Kaçar, bugüne kadar özel sektör dahil yaklaşık 90 projeye destek verildiğini ve halen Çukurova Üniversitesi ve diğer Üniversitelere verdiği desteklerinin devam ettiğini ifade etti. Prof. Dr. Kaçar ayrıca, Mart 2021 de çevrimiçi gerçekleştirilecek olan “8. Çukurova Biyoteknoloji Günleri”ne biyoteknoloji alanında çalışan katılımcıları davet etti.

Prof. Dr. Tuncel: “Biyoteknoloji İnsanlığın Hizmetine Birçok Faydalı Ürün Sunmaktadır”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel de sözlerine, etkinliğin ortaya konulmasında başta Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi yönetimi olmak üzere emeği geçen tüm hocaları tebrik ederek başladı. Prof. Dr. Tuncel, “Bilgi ve bilimin, teknolojinin, araştırma-geliştirme faaliyetlerinin tüm dünyada son derece önemli olduğu gerçeği her geçen gün ve özellikle pandemi yaşadığımız bugünlerde daha da güçlenerek karşımıza çıkmaktadır. Biyoteknoloji, son yıllarda temel bilimlerle birlikte başta sağlık olmak üzere, tarım, gıda, hayvancılık, çevre, endüstri, mikrobiyoloji ve daha pek çok alanda karşılaşılan sorunlara yenilikçi ve etkili çözüm önerileri getirerek insanlığın hizmetine birçok faydalı ürün sunmuş ve sunmaktadır.” diyerek

Bitkilerde Moleküler Markır, Gen Ekspresyonu ve Yeni Nesil Dizileme Teknolojileri konusunda Üniversite, Kamu ve Özel sektör kuruluşlarında görev alan araştırıcıları, öğrencileri bir araya getiren eğitim programının verimli ve başarılı geçmesi temennisinde bulundu.