Bulut, Anadolu Ajansı’nı meclis gündemine taşıdı | Yeni Bizim Adana Gazetesi Web SitesiYeni Bizim Adana Gazetesi Web Sitesi

SON DAKİKA

Bulut, Anadolu Ajansı’nı meclis gündemine taşıdı

Bu haber 03 Nisan 2019 - 14:39 'de eklendi ve 140 views kez görüntülendi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, seçim gecesi Anadolu Ajansı’nın veri akışını durdurmasını Meclis gündemine taşıdı. Cumhuriyet tarihiyle özdeşleşen AA’nın objektiflikten uzaklaştığını kaydeden Bulut, “AA’nın veri girişini durdurması demokrasimiz adına kara bir leke olarak kayıtlara geçmiştir” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, seçim gecesi Anadolu Ajansı’nın veri akışını durdurmasını Meclis gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Futa Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Bulut, “Kurtuluş Savaşı’nın ilk yıllarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, “Anadolu’nun sesini dünyaya duyurmak” amacıyla kurulan Anadolu Ajansı (AA), gazeteciliğin temel ilkesi olan objektiflikten uzaklaşmıştır” dedi.

DEMOKRASİMİZE KARA BİR LEKE

Cumhuriyet tarihiyle özdeşleşen, halkın vergileriyle yayın yapan AA’nın AK Parti Hükümetlerinin sözcüsü haline geldiğini kaydeden Bulut “31 Mart 2019 yerel seçim gecesinde medyaya sonuçları duyuran AA, İstanbul’da gece saat 23:20 sularında Partimiz Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun, AK Parti adayı Binali Yıldırım ile arasındaki oy farkının 4 bine düşmesi sonrası veri girişini durdurmuştur. Sandıkların henüz yüzde 98,8’i açılmışken AA’nın veri girişini durdurması demokrasimiz adına kara bir leke olarak kayıtlara geçmiştir” ifadelerini kullandı.

AA KİMİN MÜŞTERİSİ?

Seçim akşamı neredeyse her dakika güncelleme giren AA’nın veri girişini durdurmasının büyük tepki çektiğini Belirten Bulut, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven’in Anadolu Ajansı’nın ‘veri paylaşımı’ ile ilgili “AA benim müşterim değil, benden veri almıyor. AA, 90’lara geldiğinde ben daha yeni veri giriyordum” sözlerini hatırlattı.

AA, VERİLERİ KİMDEN ALDI?

CHP’li Bulut, Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

-AA, 31 Mart yerel seçim günü ayrı ayrı belirtilmek üzere Türkiye genelinde kaç çalışan görevlendirmiştir?

-Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven’in açıklamaları doğrultusunda AA sandık verilerini kimden ya da kimlerden almıştır?

-AA’ya veri akışı sağlaması için herhangi bir şirketle anlaşılmış mıdır? Bu şirkete ne kadar ödeme yapılmıştır? Sözleşme tarihi nedir?

VERİ AKIŞI NEDEN DURDU?

-Seçim gecesi AA’nın veri akışını durdurmasının gerekçesi nedir, sorumlusu kimdir?

-Veri akışı durduğu için ajans yönetimi hakkında herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?

-Veri akışının durmasına iddia edildiği üzere AA yetkililerine “üstten” gelen bir talimat mı neden olmuştur?