ATAMA BEKLEYEN GENÇLERİN SORUNLARI MECLİS GÜNDEMİNDE | Yeni Bizim Adana Gazetesi Web SitesiYeni Bizim Adana Gazetesi Web Sitesi

SON DAKİKA

ATAMA BEKLEYEN GENÇLERİN SORUNLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

Bu haber 03 Ocak 2019 - 20:43 'de eklendi ve 321 views kez görüntülendi.

CHP’li Orhan Sümer; üniversitelerden mezun olan on binlerce gencin işsizlikle mücadele ettiğini ve hakkı olan kadroları beklediğine dikkat çekerek, gençlerin atama sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.
Sümer, paramedik sağlık teknikerleri ile evde hasta bakım teknikeri, tıbbi sekreter, anestezi teknisyeni, diyetisyen, tıbbi protez ortez teknikeri, fizyoterapist, radyoloji teknisyen ve teknikerlerinden kaç kişinin yeni yılda atamasının gerçekleştirileceğini sordu.

TBMM KİT Komisyonu, CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, üniversite mezunu olan gençlerin işsizlikle mücadele ettiğini ve hakkı olan kadroları beklediğine dikkat çekerek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.
CHP’li Sümer, atama bekleyen üniversite mezunu gençlerin durumuna dikkat çekti. Üniversite mezunu olmasına rağmen, hak ettikleri alanlara atanamayan binlerce genç olduğunu belirten Sümer, hazırladığı soru önergesiyle konuyu TBMM gündemine getirdi.
HALK SAĞLIK, SAĞLIK DA ATAMA BEKLİYOR
Sümer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması talebiyle hazırladığı önergesinde, kritik durumlarda hastaya ya da yaralıya ilk müdahalede bulunan profesyonel sağlık uzmanı olarak görev yapanların paramedik sağlık teknikerleri olduğunu, bununla birlikte diğer sağlık alanlarında eğitim görenlerin de atamalarına ilişkin çeşitli sorunlar yaşadığına dikkat çekti. Mevcut sağlık personelinin iş yükünü azaltmak ve hastalara daha kaliteli ve verimli sağlık hizmeti vermek adına gerçekleştirilecek olan bu atamaların, büyük önem taşıdığını belirten Sümer, şu sorulara yanıt verilmesini talep etti:
“- Ülkemizin genelinde son üç yılda 112 istasyonlarında istihdam edilen paramediklerin toplam sayısı kaçtır, cinsiyetlerine göre dağılımı nasıldır?

-Hastalara daha fazla yarar konusunda ve alanlarında branşlaştıkları için acil servislerde paramedik mezunu istihdam edilmesi hususunda bakanlığınızın çalışması var mıdır? Var ise çalışmaların içeriği nelerdir, yok ise gerekçesi nedir?
-Acil servislerde halen istihdam edilen hemşire paramedik ve ATT sayısı nedir?
-Ülkemiz genelinde halen eğitim gören, mezun durumda olan paramedik sayısı kaçtır? Son üç yılda paramediklerin istihdamına ilişkin veriler nelerdir?
-Her ambulans aracında istihdam edilmesi gereken paramedik çalışan sayısı ülkemizde yeterli midir? Ülke genelinde ambulanslarda sürücü olarak çalışan paramediklerin toplam sayısı kaçtır? Sayı yeterli değil ise bakanlığınızın bu açığın kapatılması için yaptığı/yapacağı çalışmalar nelerdir?
-Her okula bir sağlık personeli istihdam edilmesi hususunda bir çalışmanız var mıdır? Okullarda istihdam edilecek sağlık çalışanlarının paramedik bölümü mezunları arasından istahdam edilmesi için bir çalışma var mıdır?
-Son üç yılda Sağlık Bakanlığı bünyesinde; evde hasta bakım teknikeri, tıbbi sekreter, anestezi teknisyeni, diyetisyen, tıbbi protez ortez teknikeri, fizyoterapist, radyoloji teknisyen ve teknikeri ataması yapılmıştır? 2019 yılında belirtilen meslek dallarında kaç atama yapılması gündeminizdedir?”