Alo 183’e 1 yılda 336 bin 564 müracaat | Yeni Bizim Adana Gazetesi Web SitesiYeni Bizim Adana Gazetesi Web Sitesi

SON DAKİKA

Alo 183’e 1 yılda 336 bin 564 müracaat

Bu haber 16 Aralık 2020 - 10:44 'de eklendi ve 167 views kez görüntülendi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çocukların ihmal ve istismarıyla kadınlara yönelik şiddet olaylarının değerlendirildiği Alo 183 Danışma Hattına, 2018 yılında toplam 336 bin 564 müracaat yapıldığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çocukların ihmal ve istismarı, kadına yönelik şiddet olaylarının değerlendirilerek acil durumları ilgili birimlere ulaştırmak amacıyla kurulan “Alo 183 Kadın, Çocuk ve Sosyal Hizmet Danışma Hattına” yapılan başvurular ile başvurulardan elde edilen sonuçlarla ilgili verilerin açıklanması istemiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yazılı soru önergesi yöneltti.

Soru önergesinde, Alo 183 Hattına yapılan başvuru sayısı, başvurularla ilgili yapılan işlemler, sonuçlanan başvuru sayısının açıklanmasını isteyen Gürer, çocuklar ve kadınlarla ilgili yapılan başvuru sayısı, yaş aralıkları, başvurularla ilgili incelemelerin sonuçları açılan davalar ve sonuçlanan davalarla ilgili rakamsal verileri sordu.

CHP Niğde Milletvekili Gürer’in önergesini yanıtlayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ALO 183 hattına 2018 yılında toplam 336 bin 564 müracaat geldiğini açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, “Müracaatların konularına göre yoğunluk durumuna bakıldığında; en fazla başvuru çocuk hizmetleri konusunda yapılmış, bunu kadın hizmetleri konusu takip etmiştir” dedi.

ALO 183 hattına gelen müracaatların tamamı değerlendirildiğini ifade eden Selçuk, “ Konusuna göre, gerekli rehberlik danışmanlık yapılmıştır” dedi.

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise bir yıl içinde 336 bin 564 ihbarın yapıldığı göz önünde bulundurulduğunda, günlük ihbar sayısının yaklaşık 1000 civarında  olduğu görüldüğünü belirtti.

83 milyon nüfuslu ülkemizde kadın ve çocuklara yönelik sorunlarda her gün ortalama 1000 müracaat yapılmasının düşündürücü olduğuna işaret eden Gürer, “İlgili Bakanlığın günlük 1000 civarındaki ihbarı gerekli titizlikle değerlendirebilmesi önemlidir. Bu konuda, hem hukuki hem de idari açıdan  düzenleme ve eğitim faaliyetlerinin artırılmasının yanında psikolojik destek sağlanması da  gerekir” dedi.

Gürer, açılan davalar ve sonuçlarının açıklanmamış olması, yapılan müracaatların takibiyle ilgili  verilerin verilmemesi, bu anlamda  hangi noktada yasal takip sağlandığının görülmesine engel olduğunu da ifade etti.