ADANALI MİNİKLERDEN PİYANO RESİTALİ
Adana’da minik piyanistler sahneye çıktı, müzikseverlerin kulaklarının pası silindi. Adanalı ünlü Piyanist İmge Sınmaz’ın öğrencileri, düzenlenen yıl sonu dinletisinde hünerlerini sergiledi. “İmge’nin Piyanistleri” adıyla bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte, 20 öğrenci toplamda 40 parça çaldı. Piyanist İmge Sınmaz, “Herkes bir çalgı çalmayı bilmelidir ve hobi olarak dahi olsa hayatının içine entegre etmelidir. Çünkü Atatürk’ün de dediği gibi: Müzik hayatın neşesi, sevinci, ruhu ve her şeyidir. Amacımız çocuklarımızın hayatında sanatı kalıcı hale getirmektir.” diyerek, etkinliğin önemine dikkat çekti.
Adana’da çocukların sanata ilgilerini geliştirmek amacıyla, 01 Burda PGM SAHNE’de, Zuhal Müzik’in katkılarıyla piyano resitali düzenlendi. Etkinliğe, saygı duruşu ve öğrencilerden Reyhan Özer’in çaldığı piyano eşliğinde İstiklal Marşı okunarak başlandı. Ünlü Piyanist İmge Sınmaz’ın 20 öğrencisinin sahne aldığı etkinlikte; Batı Müziği, Çağdaş Dönem, Barok Dönem, Romantik Dönem ve Türk Müziği’nden olmak üzere, etkinlikte toplamda 40 önemli eser çalındı. “İmge’nin Piyanistleri” adıyla bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğe, Adanalı sanatseverlerin de ilgisi yoğundu.
“ÇOCUKLARIN HAYATINDA SANATI KALICILAŞTIRMAYI AMAÇLIYORUM”
Adana’da 10 yıldır piyano öğretmenliği yapan ve yüzlerce öğrenci yetiştiren Piyanist İmge Sınmaz, herkesin bir çalgı çalmayı bilmesi gerektiğini söyledi. Hobi olarak dahi olsa bir çalgının öğrenilerek hayatın içine entegre edilmesi gerektiğini ifade eden Sınmaz, “ Sanat hayatın her alanında vardır. Tarihe mal olmuş birçok önemli şahsiyet sanatla uğraşmıştır. Atatürk’ün de dediği gibi: Müzik hayatın neşesi, sevinci, ruhu ve her şeyidir. Amacımız çocuklarımızın hayatında sanatı kalıcı hale getirmek ve sanatın da gücüyle güzel yerlere gelmeleridir. Çünkü sanat insana bambaşka bir pencere açıyor.” diyerek etkinliğin önemine dikkat çekti.
“PİYANO BEYİN GELİŞİMİ İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ”
Aynı zamanda öğrencilerini Uluslar arası Londra Müzik Akademisi Sınavları’na da hazırladığını kaydeden Piyanist İmge Sınmaz, piyano çalarken her iki el de kullanıldığı için beynin de iki tarafının aktif bir şekilde çalıştığını ifade etti. Küçük yaşta piyano çalmaya başlayan çocukların, sosyal ve eğitim hayatlarında da başarılı olduğunu söyleyen Sınmaz, “ Zihinsel gelişimle birlikte çocuklar, özgüven de kazanıyorlar. Hayatlarında bir amaç edinmiş oluyorlar. Böylelikle kötü alışkanlıklardan da uzak duruyorlar. Eğitimcinin vizyonu çok geniştir. Doğru yönlendirmeyle ve müziğin de katkısıyla gerçekten gelecek nesiller için topluma faydalı bireyler yetiştirmek de bir diğer amacımız.” dedi. Aynı zamanda piyanonun çocukları sakinleştirdiğini de belirten Sınmaz, “ Hiperaktivite çağımızın problemlerinden. Bu anlamda da piyano çalmak, çocukları ciddi anlamda dinginleştiriyor.” ifadeleriyle, küçük yaşta sanat ile uğraşmanın iyileştirici yönünü de vurguladı. Çocukların en az bir yıl temel eğitim almaları tavsiyesinde bulunan Piyanist İmge Sınmaz, iyi derecede piyano çalabilecek düzeye gelmek isteyenlerin ise yaklaşık 5 yıl ders alması gerektiğinin altını çizdi. Kendisinin de 10 yıl bale yaptığını belirten Piyanist İmge Sınmaz, müziğin çok yönlülüğü geliştirdiğini kaydetti.