Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Adana ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, Adana’nın son yıllardaki en önemli tarımsal sulama yatırımları arasında gösterilen ve tamamlandığında 129 Bin 370 dekar zirai araziyi sulama suyuna kavuşturacak olan “İmamoğlu Sulaması 2. Kısım İşi kapsamında çalışmaların devam ettiğini” açıkladı.
Devam eden inşa çalışmalarının ayrıntılarına da değinen Genel Müdür AKCA; “%84’ü tamamlanan iş kapsamında; bugüne kadar S2A ana boru hattı güzergahındaki 77 bin 540 dekar zirai arazi fiili olarak sulamaya açılmıştır. Çiftçilerimiz sulamaya açılan bu sahada modern sulama sistemleri ile arazilerini sulamaya devam etmektedir. S1B2 ana boru güzergahında ise 16 bin 050 dekar zirai arazinin sulama şebekesi hazırlanmıştır. Test çalışmalarının akabinde sulamalara fiili olarak başlanabilecektir. S1A ana boru hattı üzerinde olan dere geçişleri ile çiftçilerimizi mağdur etmemek adına ekili mahsuller sebebiyle beklenilen eksik imalatlarımız ise tamamlanmaktadır.” dedi.
“2022 yılı sonuna kadar S1A ana boru hattındaki 35 bin 780 dekar sahanın boru imalatları ve hidrostatik testlerinin tamamlanacağını” ifade eden AKCA; “Hedefimiz; 2023 yılı mayıs ayına kadar projemizi tüm aşamaları ile tamamlayarak, Çukurovalı çiftçilerimizin hizmetine sunmak. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir.” dedi.